פנסי ערפל LED

בסקירה זו אדבר על פנסי ערפלעם גבול שחור לבן. אעשה מדידות של צריכת החשמל, אדגים את חימום הפנסים, הן של הגוף והן ישירות של נורות הלד עצמן, ויהיו תמונות רבות עם דוגמאות לעבודה.

הפנס מועבר בקופסת קרטון, שבתוכה עטופה בשקית בועה. מפתח משושה מסופק עם הפנס להידוק ברגי ההדבקה בצידי הפנס.

הפנס מיוצר בגוף אלומיניום מסיבי,החלק האחורי של הרדיאטור. כמו כן, מתאם מחובר לגב להתקנת פנס הפגוש או במקום אחר. המתאם מחובר לבית המנורה באמצעות שני ברגי משושה. כציפוי משתמשים בשכבת צבע עבה, שככל הנראה אמורה לפגום בקירור, אך הכל בסדר עם הקירור.

לחיבור מתאם לפגוש רכבניתן לקבל חור סגלגל במידות 25X8 מ"מ, בו מותקן בריח 8X25. גובה הברגה של הבריח הוא 1.25 מ"מ. המתאם יכול להסתובב קצת יותר מ- 180 מעלות.

חוט חשמל יוצא מגב התיק. ליציאת החוט יש כרית גומי להגברת ההידוק. למרות שגם בלעדיו הכל צריך להיות מסודר, קצת יותר רחוק בסקירה נראה כי השקע מוצף במתחם. אורך כבל החשמל הוא 27 ס"מ, ככל הנראה זהו החיסרון היחיד של פנסי הראש הללו. אך חיסרון כזה, למרבה הצער, ככל הנראה טבועכל אורות הערפל. זה יהיה טוב מאוד אם החוט היה באורך של לפחות 1-1.5 מ '. לחוט בידוד עמיד בחום, על פי הסימון הטמפרטורה המרבית שהבידוד יכול לעמוד בה היא 300 מעלות צלזיוס. חתך החוט הוא 0.5 מ"מ 2. זה די והותר עבור פנס זה. הצריכה הנוכחית ב 14V היא בערך 1 A.

עכשיו שקלו את הצד הקדמי של הפנס. ליצירת גבול שחור-לבן, יש עדשה פלסטית בעלת צורה מעניינת, אשר אגב, מתמודדת היטב עם המשימה שלה. חמש כתמים קמורים סגלגלים בעדשה ממוקמים מעל נוריות הלד. העדשה עצמה נלחצת על ידי מסגרת שהוא קבוע עם שישה ברגים למשושה הפנימי. בין הגוף העיקרי לעדשה מותקן אטם המבטיח רמה גבוהה של הגנת לחות.

בתמונה הבאה איננו שמים לב לסימנים השחורים שבקצוות. הם נוצרו על מנת להתקין את העדשה כפי שהיא.

יש לוח חמישה מעגלים מתחת לעדשהנוריות LED ומנהלי התקנים. הלוח בעל בסיס אלומיניום ומורכב על גריז תרמי. שני ברגים המוברגים דרך מכבשי טקסטוליט לוחצים בחוזקה על הלוח אל הרדיאטור. נוריות Toshiba משמשות כמקורות אור, דגם ספציפי, למרבה הצער, אינו מצוין. מבחינת הממדים הנוריות נוריות דומות מאודכל כך נפוץ z es. נוריות LED מונחות כמה שיותר ביחס זו לזו, לקירור טוב יותר. גם בתמונה הבאה תוכלו לראות את המתחם השחור, עליו דיברתי קודם, זה המקום בו יוצא חוט הכוח.

מנהל התקן ה- LED מיוצר על גבי שבב שכותרתו Q3802, או ליתר דיוק, על שניים מהשבבים הללו. לצערי לא הצלחתי למצוא את התיעוד בשבב עם הסימון הזה. אם אני לא טועה, למעגל המיקרו יש חבילה sot23-6. שני אנשי קשר במרכז נפוצים, מחוברים לכוח השלילי. מתחת לשבב U2 ומשמאל ל- U3 נגדים חישת זרם עם התנגדות של 0.120 אוהם. ליד כל אחד מהם יש מושב ריק לנגד אחר, אם אתה רוצה להגדיל את הבהירות של הפנס, אתה יכול להלחם נגדי אחר למקום הריק הזה, אני לא יכול להגיד את הערך המדויק, אתה יכול להתחיל בהתנגדות של 1 אוהם ולראות איך טמפרטורת המקרה תשתנה. כפי שניתן לראות בהמשך, השבבים כמעטאל תתחממו. דיודות מנהלי התקנים מסומנות בשם SS36. שבב U3 שולט על LED3, LED4, LED5, ושבב U2 שולט בשני LED1 האחרונים ו- LED2 האחרים.
והנה עוד תכונה מעניינת של פנסי הראש. עד מתח של 8.2 וולט, רק הנהג בשבב U3 עובד, ולכן נוריות ה- LED1 וה- LED2 נדלקות, ככל שהמתח עולה מ -8.2 וולט ומעלה, שלושת הנורות הנותרות נדלקות וכבר מ -10 וולט ומעל לכל הנוריות עובדות. אך זה למעשה לא חשוב, מכיוון שלא צריכים להיות פחות מ 11-12 וולט ברשת המשולבת של הרכב. ובכן, ובכל זאת אין הגנה מפני קוטביות הפוכה.
10 נקודות הפתוחות מהמסכה מאפשרות ל נוריות לדלצל, נקודה אחת היא האנודה, השנייה היא הקתודה.
למי אכפת, אז המעגל של כל אחד משני הנהגים הוא כדלקמן, רק במקרה אחד שני נוריות LED מחוברות בסדרה, ובשלושת האחרים:

לפנס המידות 82.8 x 74.9 x 83.6. משקל הפנס הוא 605 גרם.

בואו נסתכל על המאפיינים המוצהרים של הפנס:
מתח אספקה: 10-30 וולט
צריכת חשמל: 10-20 וואט
טמפרטורת צבע: 6000 ק
דרגת הגנה: IP67
טמפרטורת פעולה: -40 +85 צלזיוס
שטף אור: 3250 Lm
מקור אור: 5 נוריות Toshiba
זמן חיים: 50,000 שעות
מידות: 83 x 75 על 80 מ"מ
אחריות: שנה
הפנס יכול לעבוד במכוניות עם מתח רשת המשולב של 12 ו 24 וולט. בשלב הבא, אני אחמם את הפנס כרגיל לזמן מהומודדים את צריכת הזרם בהתאם למתח המופעל. המדידות יבוצעו בטווח שבין 10-30 V. התוצאות ניתן לראות בטבלה הבאה.

לשם הבהרה, על פי הטבלה, כרגיל, אבנה גרף ממנו ניתן לראות בבירור כי הכוח הנצרך על ידי המנורה בכל מתח המתח הוא כ- 13.5 וואט.

עבור כוח כזה, הממדים של הרדיאטור הם יותר ממספיק. כתוצאה מהפנס שהתחמם בטמפרטורת החדר, החלק האחורי של מארז הרדיאטור התחמם עד 55.5 מעלות צלזיוס. הטמפרטורה של נוריות הלד הייתה 95 מעלות צלזיוס, וזו תוצאה טובה מאוד. התחממות התבצעה במשך שעה וחצי. אם ישתמש בפנס בזמן הנהיגה, ואפילו בחושך, כאשר הטמפרטורה בסביבה נמוכה בהרבה מטמפרטורת החדר בה ביצעתי מדידות, אז אוכל להפחית בבטחה בערך 30 מעלות מהטמפרטורה של נוריות ה- LED שקיבלתי. זו כנראה הפעם הראשונה שאין לי את התלונה הקלה ביותר על קירור.

תהליך החימום מודגם בתרשים הבא:

לדוגמה, אתקין פנסי ערפל על קשתות המגן של האופנוע. היה לי הרכבה על משענת הרגליים, ששיניתי מעט וקבעתי עליה את הפנס.

לפנסים יש קו חתך ישר. מעולם לא פגשתי קו כה חתוך לפני כן, ליתר דיוק, מעולם לא פגשתי קו ניתוק בפנסי LED מסוג זה. כאן יש לנו רצועה שטוחה.

כאשר מתקינים שני פנסים, ניתן לכוון את הפנס האחד מעט נמוך יותר והשני מעט גבוה יותר, ובכך לספק שטח תאורה גדול לפני הרכב. התמונות שלהלן מציגות מקרים בהם משלבים שני פנסים וכאחד מכוון מעט מתחת לשני.

שימו לב שניתן לכוונן את הפנסים כדלקמן.כך שהאור ממנורות הערפל אפילו לא יתקרב כלל לקו החתוך של הפנס. שלושת התצלומים הבאים מראים: קרן טבולה, קרן טבועה 2 + 1 ptf, קרן טבולה + 2 ptf, ואחת מכוונת לרצפה. במהלך הבדיקות נורות הערפל היו 30 ס"מ מעל פני האדמה. אני מתנצל על ההבדל בטמפרטורת הצבע של התמונות, צילמתי על איזון לבן אוטומטי.

עכשיו אני מכוון את האור של ה- PTF למרחק. בתמונה הראשונה אני אראה את הקורה הטבולה, בתמונה השנייה PTF, בשתי PTF השלישיות. הגבול שחור-לבן של פנסי הקורה והערפל הונפו במיוחד לצורך הבהירות רבה יותר.

שלושת התצלומים הבאים מראים את הדברים הבאים: קרן טבולה 1, קרן טבולה יחד עם שני PTFs כששני פנסי הערפל מופנים כלפי מטה, 3 קרן טבל יחד עם שני PTFs, האחד מופנה כלפי מטה והשני קדימה, מעט נמוך יותר מהקרן הטבולה של פנס הראש.

מסקנה
פנסי הערפל ממש הפתיעו אותי עם הגבול השחור-לבן שלהם. כמובן שבעמוד תיאור הפנסתמונות של הגבול החתוך, אבל ככלל התמונות מהתיאור של רוב החנויות אינן אמינות, אז החלטתי לבדוק. בפנסים הראשיים, הדבר הטוב הוא שהלוח עם נוריות LED נמצא במגע עם גוף הפנס מעל פני השטח כולו. קודם לכן בדקתי שני פנסי ערפל, באחד מהם היו נוריות LED על מתלי אלומיניום קטנים, וזה לא היה טוב במיוחד. הפנס הזה התברר כמובן ככבד, אך עקב כך יש לנו קירור טוב.
זה הכל בשבילי.